środa, 10 sierpnia 2011

Muffinki z bakaliami.

Ciut inne niż tradycyjne, z dużą ilością orzechów i na dość kruchym cieście. Oczywiście, jak każde chyba muffinki, te robi się równie szybko i łatwo. No i dodatki można modyfikować wg własnego upodobania, kokos, owoce, dżem ... można dodać co się lubi.

Sładniki na ok. 18szt.

1 szk mąki
1 szk cukru
1 paczka cukru waniliowego
1 garść orzechów (u mnie: laskowe)
1 garść migdałów
1 garść słonecznika
rodzynki (tyle, ile lubicie, ja dałam ok. pół szk)
1 tab czekolady
2 jajka
1/2 k roztopionego i ostudzonego masła (lub margaryny)
--------------------
migdały i orzechy potraktowałam blenderem, ale można wrzucić całe; do miski wsypać suche składniki - wymieszać; do mieszanki wbić jajka, rozbełtać i połączyć z mieszanką; na koniec dolać masło; wszystko dobrze połączyć i rozdzielić do foremek; na koniec do każdej foremki dołożyć kostki czekolady (można dodać Nutellę); piec w 200-210 st. przez ok. 20min.
SMACZNEGO! :o)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za wizytę i podzielenie się opinią :o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...