czwartek, 27 lutego 2014

505

Smażyłam i jadłam ... i jadłam ... i jadłam .... a Wy? :o)




5 komentarzy:

  1. Najbardziej lubię takie z lukrem i skorka pomarańczową ,a ten w środku z czym jest ? O posypkę pytam . A mnie taki rancik nie wychodzi :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to orzechy, posypka to orzechy :o)
      rancik wyjdzie, gdy ciasto będzie lekkie: rzadkie, nie podsypuj więcej mąki, niż w przepisie, nawet jeśli ciasto jest klejące; wyrobione ciasto musi dobrze wyrosnąć, a uformowane pączki, przed pieczeniem zostaw do napuszenia, czekaj tak długo, aż się napuszą ....... nie ma bata, upieką się z rantem :o)

      Usuń
  2. My też :) Cudne pączusie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja tak samo jadłam....., ale oponki! Pączusie ślicznie się prezentują i zapewne jeszcze lepiej smakują!!!!

    OdpowiedzUsuń
  4. ja jadłam pączusie, ale smażenie zostawiłam innym ;) Twoje wyglądają niezwykle smakowicie :D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wizytę i podzielenie się opinią :o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...