to orzechy, posypka to orzechy :o) rancik wyjdzie, gdy ciasto będzie lekkie: rzadkie, nie podsypuj więcej mąki, niż w przepisie, nawet jeśli ciasto jest klejące; wyrobione ciasto musi dobrze wyrosnąć, a uformowane pączki, przed pieczeniem zostaw do napuszenia, czekaj tak długo, aż się napuszą ....... nie ma bata, upieką się z rantem :o)
Najbardziej lubię takie z lukrem i skorka pomarańczową ,a ten w środku z czym jest ? O posypkę pytam . A mnie taki rancik nie wychodzi :(
OdpowiedzUsuńto orzechy, posypka to orzechy :o)
Usuńrancik wyjdzie, gdy ciasto będzie lekkie: rzadkie, nie podsypuj więcej mąki, niż w przepisie, nawet jeśli ciasto jest klejące; wyrobione ciasto musi dobrze wyrosnąć, a uformowane pączki, przed pieczeniem zostaw do napuszenia, czekaj tak długo, aż się napuszą ....... nie ma bata, upieką się z rantem :o)
My też :) Cudne pączusie!
OdpowiedzUsuńJa tak samo jadłam....., ale oponki! Pączusie ślicznie się prezentują i zapewne jeszcze lepiej smakują!!!!
OdpowiedzUsuńja jadłam pączusie, ale smażenie zostawiłam innym ;) Twoje wyglądają niezwykle smakowicie :D
OdpowiedzUsuń